Aiemmin Espanjassa asunut, nykyään Saksassa asuva ja melkein Pariisiin muuttanut suomalainen kertoo kokemuksia elämästä Euroopassa ja vertailee kulttuureja ja kieliä samalla kun suunnittelee mihin maahan sitä seuraavaksi lähtisi asumaan tai edes käymään.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Baltic Balkan groove

Ja taas on juhlittu! Täytyy nyt tähän alkuun sanoa että ei mun elämä normaalisti ole tälläistä juhlimista kun nyt näiden kirjoitusten perusteella voisi luulla, viimeinen viikko on vaan ollut hieman poikkeuksellinen. Tähän asti olen ollut viikonloppuna yökerhossa vain kaksi kertaa (!) koko 2.5 vuoden aikana mitä olen täällä asunut (molemmilla kerroilla kylässä ollut systeri pakotti). After workeissa olen toki käynyt enemmänkin. Nyt olen reilun viikon sisällä ollut ulkona neljästi. No mutta, tällä kertaa oli vuorossa balkanilaiset bileet. Mulla on täällä yksi latvialainen kaveri (yksi niistä viime viikon tytöistä jotka johdatti mut hunningon tielle), joka on aina perillä joka ikisistä bileistä mitä Frankfurtissa järjestetään. Sieltä sataa kutsua ihan jatkuvalla syötöllä ties mihin taidemuseoihin ja 20-luvun swing-klubeille, ex-pat kokoontumisiin ja ihan mihin vaan. Mä olisin ihan pihalla kaikesta ilman tätä ystävää. Tällä kertaa hän oli bongannut balkanilaiset bileet Alt Sachsenhausenin bilekortteleissa.

Alt Sachsenhausenissa on muuten varsin kiva alue, jossa on yhdessä rykelmässä kapeita katuja joiden varrella on vieri vieressä baareja ja ravintoloita. Paikalliset sanovat että se on sellainen turistialue, mutta hei, mähän oon turisti, joten sama se on siellä käydäkin. Kävin nyt tosin ekaa kertaa, vaikka asun about 400 metrin päässä siitä alueesta. Mutta niihin balkanilaisiin bileisiin siis; en tiedä mikä maailman voima mut sai sinne menemään, mutta voinpa taas sanoa olevani yhtä kokemusta rikkaampi. Siellä niitä oli rivissä neljä karvahattupäistä dj:tä jotka soitti sellaista jugurtinpolkemismusiikkia. Tosi nopeatempoista tilulilua jossa tuntui pääasiallisena soittimena olevan haitari (ilmeiseti Balkanbeats on tyylilajin nimi). Myöhemmin mukaan liittyi hyvä rumpubiitti ja sen tahtiin saattoi jo heittäytyä hieman heilumaankin (mainoksen mukaan joko BodrumSounds, Swing, Ska tai Cumbia). Vierailebvana tähtenä siellä oli Baltic Balkan Liettuasta (woohoo?). Seurassani olleet latvialainen, puolalainen ja kreikkalainen olivat kaikki aivan riemuissaan musiikista, he kun ovat kaikki tuolta Baltic-Balkan akselilta, mutta mä en ole nyt vielä ihan vakuuttunut että musta ois tullut fani.

Jälkeenpäin selvitin mikä se Baltic Balkan oikein on (ei mulle vieläkään täysin selvinnyt), mutta yhdellä nettisivulla ne mainostaa itseään näin: This musical and performance artist endeavor was inspired by listening to original Yugoslav punk rock, as well as countless musical festivals in Europe and movies with a true Balkan (and Baltic) spirits. Baltic Balkan - Party Like The Last Time in Your Life! Jep, niin tehtiin.

Sillä klubilla (Ponyhof) jossa kaikki tämä eksoottisuus tapahtui, oli muuten käytössä pantit. Ihan kätsää kun ei sitten tartte palkata plokkaria kun kaikki palauttaa lasinsa ja pullonsa suoraan baariin. Eipä siellä kyllä hinnat päätä pakottanu edes pantin kanssa; 25cl viini oli neljä euroa ja siitä sai 50 senttiä takas jos muisti palauttaa lasin. Ja se viini oli ihan hyvää. Ja äidille tiedoksi: ihan yhden vaan join! (siellä)

2 kommenttia:

  1. Pyytäisin sua lisäämään tänne youtube-linkin, että sais vähän esimakua mitä sekamelskaa tuo musa on, mut GEMA varmaan blokkais senkin :). T. Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä yks aika tutulta kuulostava linkki paitsi niissä lauantain biiseissä ei mun mielestä kauheesti laulettu, oli vaan toi tasutalla soiva älämölö. Se näkyy jopa täällä. GEMAa ei näin p°°°a musa kiinnosta :) http://www.youtube.com/watch?v=TNx3KYZBR6A

      Poista