Aiemmin Espanjassa asunut, nykyään Saksassa asuva ja melkein Pariisiin muuttanut suomalainen kertoo kokemuksia elämästä Euroopassa ja vertailee kulttuureja ja kieliä samalla kun suunnittelee mihin maahan sitä seuraavaksi lähtisi asumaan tai edes käymään.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Tico tico!

Huomenta!

Tätä ei ole käynyt sitten Erasmus-aikojen, mutta minäpä olen ollut tanssimassa aamukuuteen asti! En edes tiennyt että sellainen on Frankfurtissa mahdollista. Ilta alkoi ihan viattomasti Friedbergerplatzin viinimarkkinoilta jonka jälkeen mentiin tyttöjen kanssa illalliselle ja yhteen konserttiin joka oli eräässä hotellissa (kivan näköinen hotelli muuten, tsekatkaa pois http://www.25hours-hotels.com/levis/?lang=en) hieman huonomaineisella Bahnhofsviertelin alueella. Miten se onkin että joka kaupungissa rautatieaseman ympäristö on aina se epämääräisin seutu? Täälläkin kyseiset korttelit on taynnä tyttöbaareja ja bordelleja ja kadulla narkkarit piikittää itseään avoimesti suoneen. Itse en ole kyseisillä kaduilla koskaan varsinaisesti liikkunut ja noin läheltä sitä villiä menoa nähnyt. Uskomatonta että muutaman sadan metrin päässä on Frankfurtin bisnesalue pilvenpiirtäjineen ja sitten ihan vieressä aivan toisenlainen maailma.

Konsertin jälkeen pysyttiin samalla alueella ja siirryttiin siihen tietämämme mukaan alueen ainoaan siistiin ja hyvämaineiseen baariin, Plankiin. Vaikka löytyihän sieltä sitten muitakin kivoja paikkoja kun vähän tarkemmin katsottiin. Illan aikana tutustuttiin muutamiin eri maalaisiin ihmisiin (espanjalainen, saksalainen ja italialainen) ja joku heistä tiesi että yhdessä niistä tyttöbaareista, johon en olisi ikimaailmassa oma-aloitteisesti astunut sisään, on hyvä tanssiklubi siihen aikaan yöstä. Minua sai todella painostaa että suostuin astumaan sisään siitä ovesta jonka molempia reunoja koristi alastomien tyttöjen kuvat, mutta sisällä odottikin yllätys. Se tosiaan oli taynnä ihan normaalin näköistä jengiä, kaikilla vaatteet päällä ja todellä hyvä musiikki soi taustalla. Tanssittiin siellä sitten aamunkoittoon asti. Taksikuskikin kyseli kotimatkalla että mikäs paikka tuo oikein on kun sinä sieltä ulos tulet ja toivotteli hyvät huomenet kun jätti minut kotiovelle. :)

Yksi hyvä puoli Frankfurtissa on muuten kohtuullisen halpa taksi. Alkumaksu on varmaan kaksi-kolme euroa yölläkin ja n. kolmen kilsan kotimatka maksoi alle 10 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti