Aiemmin Espanjassa asunut, nykyään Saksassa asuva ja melkein Pariisiin muuttanut suomalainen kertoo kokemuksia elämästä Euroopassa ja vertailee kulttuureja ja kieliä samalla kun suunnittelee mihin maahan sitä seuraavaksi lähtisi asumaan tai edes käymään.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Terveiset Ateenasta

Tänä vuonna vietin pääsiäisen Ateenassa. Olisi ollut ihana tulla Suomeen, mutta kun kuulin että siellä vieläkin sataa lunta niin eipä paljoa harmittanut suunnata pohjoisen sijasta etelään. 

En tiedä mikä oli asuntojen hintataso Ateenassa ennen kriisiä, mutta nyt ainakin sieltä lähtisi vuokra- ja miksei omistusasuntokin tosi halvalla. Ihan keskustasta saisi aivan uuden kaksion 550 eurolla. Vanhemmista riittää kun pulittaa n. 300 euroa kuussa. Siitä voi Helsingissä ja Frankfurtissa vaan haaveilla. 100 neliön tuliterän asunnon merinäköalalla hieman kauempaa hyvältä alueelta saisi ostaa alle 300.000 eurolla.

Tämä näkymä lähtisi nyt halvalla

Kun tulin takaisin Saksaan, kaikki kysyivät että miten se kriisi nyt sitten näkyy siellä Kreikassa ja täytyy sanoa että ei kyllä mun silmiin juuri mitenkään. Siellä kun ei ole tapana jäädä kotiin nyhjäämään ja valittelemaan kohtaloaan. Sunnuntaina yritettiin mennä yhteen rannan läheisyydessä olevaan isoon kahvilaan, mutta aikamme siellä pyörittyämme lähdettiin pois koska sieltä oli mahdotonta löytää yhtään istumapaikkaa. Sama homma kaikissa naapurikahviloissakin. Siellä sitä ihmiset nauttivat iloisesti viiden euron jääkahvejaan ilman huolta huomisesta. Olihan Ateenassa toki monia liiketiloja tyhjillään ja asuntojakin on tarjolla enemmän kuin ottajia olisi, mutta kahvilat, ravintolat ja baarit kukoistavat. Tupakkalakikin astui Kreikassa voimaan viime vuonna, mutta koska nyt on jo muutenkin niin rankkaa kun pitää kriisin keskellä elää, niin kukaan ei lakia noudata edelleenkään. Eikä sitä kukaan millään tavalla vahdi. Joten siellä viiden euron kahvilla istuessaan saa saletisti savun hajun mukaansa kaupan päällisiksi.

kreikkalaisten käsitys PSI:stä :)

EU vastaisuus on näkyvissä seinäkirjoituksissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti