Aiemmin Espanjassa asunut, nykyään Saksassa asuva ja melkein Pariisiin muuttanut suomalainen kertoo kokemuksia elämästä Euroopassa ja vertailee kulttuureja ja kieliä samalla kun suunnittelee mihin maahan sitä seuraavaksi lähtisi asumaan tai edes käymään.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Olympos-vuoren syleilyssä

Uusi viikko, uusi maa. Taas on ihan super hyper ihana pitkä viikonloppu takana ja paluu arkeen ja maanantai-aamuun oli jopa tavallistakin vaikeampaa. Onneksi Frankfurtissa on ainakin hetkellisesti kesä joten ei sentään tartte lisäksi vielä palella. Nyt vietin viimeiset neljä päivää Kreikassa, Thessalonikissa ja läheisellä Olympos-vuorella sekä tietenkin yksi rantapäivä Olympoksen adustalla olevalla rannalla.

No, tässä ei olla vielä Kreikassa vaan ylitetään vasta Alppeja. Vuoristoteemassa kun ollaan.
Nyt löytyi taas ihan erilainen paikka Kreikasta jonkalaisessa en ole ennen ollut. Nyt teillekin, jotka ette helteestä ja rannoista tykkää on sopiva kohde Kreikassa. Menkää Olympokselle vaeltamaan. Rannalla oli yli +30 astetta, mutta ylhäällä vuorella (1km korkeudessa) oli vaan +19. Autolla pääsee sinne n. kilsan korkeuteen. Sitten voi halutessaan jättää auton parkkiin ja lähteä patikoimaan. Kahden kilsan korkeudessa, jonne patikointi kestää kolme tuntia, on maja, jossa voi syödä ja tarvittaessa yöpyä. Siitä toiset kolme tuntia  käppäilyä ja kolmen kilsan korkeudessa on toinen maja. Kävelleen pääsee n. 150 metrin päähän korkeimmasta huipusta. Kiivetä ei tartte vaan siellä menee ihan polku jota pitkin voi kävellä. Seuraavalla kerralla aion kokeilla tuota vaellusreittiä, nyt kävin vaan turistina katsomassa maisemia ja kastamassa jalkojani super-hyper kylmään lampeen jonka vesi tulee vuoren huipulla olevasta lumesta. Ainakin kilsan korkeudessa oli maisemat niin mahtavat että voin vaan kuvitella mitä ne on siellä ylempänä.

Litochoron kylä Olympokselta nähtynä. Ja taustalla Välimeri.
Ja jotta paremmin tietäisitte mistä puhun, tulee tähän loppuun taas liuta kuvia. Uskoisiko että ollaan Kreikassa?







Jääkylmä lampi. On vähän kuin avannossa kävis jos tonne uskaltautuu uimaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti